Fika.

Igår så hade jag ett hål av timmar mellan ett seminarium och att jag skulle möta Amanda som kom hem från Göteborg (<3333333). Jag gick först runt och tittade lite i butiker för att få tiden att gå, eftersom jag också var hungrig som sjutton. Men, så började jag tänka, varför inte äta själv? Varför skulle det inte vara okej att äta själv på ett cafe, varför ska jag tycka det är pinsamt?

Så jag bestämde mig att jag måste prova. Jag gick till ett cafe nere på drottninggatan och satte mig vid ett fönster för att kunna titta på människor, med en sallad och åt. Det kändes lite konstigt i början, men medan tiden gick blev jag så bekväm så att jag t o m tog en fika på maten! Det kändes bra att ha gjort något som jag faktiskt tycker är skitjobbigt vanligtvis. Men varför egentligen? Jag tror det är för att
1. Det känns som om folk tror att jag inte har några vänner och därför är själv.
2. Det känns som att man syns så mycket. Man är så utlämnad till folk. Vilket skrämmer mig, sjukt mycket.
3. Det får mig att känna mig tjock. Som om jag inte har rätten att ta en chokladkaka alldeles ensam. Varför ska JAG göra det liksom. 

Jag tror att det är många som tycker att det är jobbigt att äta själv. Speciellt i början. Men samtidigt tror jag att det är väldigt nyttigt att göra det och märka att det inte är några konstigheter. Att man inte är ensam eller att folk skiter fullständigt i dig egentligen. Och att du får äta precis vad du vill. 

 

 

Stammisar.

Jag har tidigare alltid velat vara stammis på något ställe. Sådär så man bara kan komma in och säga "det vanliga tack", den typen av stammis. Det är inte så lätt som man tror att bli det, eftersom du faktiskt inte är den enda som kommer till stället.
Jag blev förvånad själv, men det visade sig i fredags att jag och christer faktiskt blivit stammisar på Vår vietnamesiska, som är vår favoritrestaurang. När vi kom så sade hon direkt "åh nr 29??" Vilket var exakt det vi ville ha och dessutom fick vi vatten utan att sagt till om det! Jag brukar nämligen beställa både en cola och vatten ifall jag dricker läsk, för att annars dricker jag upp colan direkt. Denna händelse fick mig att fnittra otroligt, jag vår då verkligen inte beredd på att dem skulle komma ihåg så mycket om oss, men jag kände mig även nöjd, för nu är vi verkligen stammisar på ett ställe.

Såhär såg jag dessutom ut dagen till ära.

Kli

Hela mitt ansikte kliar just nu. Det verkar nämligen som om jag har fått nässelutslag och är svullen och röd, vilket inte får fram min charmigaste sida. Har otroligt dåliga erfarenheter av allt som liknar eksem, då jag hade hela låren fulla när jag var runt fyra år. Det var då så illa så mina föräldrar fick klippa upp byxor jag hade på mig för att dem fastnat i mina varfyllda eksem. Jag har aldrig haft så ont i mitt liv, vilket gör att nu när jag har något liknande och speciellt i ansiktet, blir jag otroligt hypokondrisk. Allt kliar extra mycket för att jag vet om det och jag inbillar mig att jag ser ut som en spetälsk. För röd är jag. Och jag ser sjuk ut.

Heldagsspa och övernattning.

Som alla borde veta nu, så fyller jag år den 7 februari. Då fyller jag 21 år och får äntligen gå ut i Usa!!!! Det kommer bli den bästa dagen i mitt liv!!
 
...Skämt åtsido så är det en dag som jag verkligen ser fram emot. Jag ska ha två släktkalas, ett för pappas släkt och ett för mammas släkt, men dessutom så ska jag och Christer fira med en spahelg, som dock kommer lite senare. 23 Februari så ska vi på Elements spa på Clarion hotell vid skanstull och basta, bada, få behandling, äta god mat och sådant. Jag fick nämligen det i julklapp av Christer och vad är inte bättre än att slå ihop det till både julklapp och en dag för att fira mig? Något som han inte vet riktigt än, är att jag dessutom bokat natt på samma hotell, vilket gör att vi tar en helg inne i stan! Det låter jättetöntigt att vi ska bo på hotell i Stockholm, 30 minuter från vårat eget hem, men det är alltid skönt att få komma bort från vardagen liten. Dessutom så är det så skönt att sova på hotell och som på alla andra hotell har även detta frukostbuffé. Dessutom är den ekologisk, vilket gör att jag säkerligen kommer att trivas ännu bättre. Så just nu längtar jag som mest efter detta. Och min riktiga födelsedag, såklart. 

Fredagsmorgon och nöjd.

Det händer så himla mycket roligt just nu att jag knappt kan sitta still! Det är inte alls många dagar kvar till min födelsedag, den 7e mars ska jag och min lillasyster åka till Romme och åka skidor, blev klar med en tenta som jag kämpat med i hela två och en halv dag (hehe) och idag är det fredag och jag är ledig med inga bekymmer! Dessutom går det bara bättre och bättre på klättringsfronten och jag känner mig sådär fruktansvärt älskad. Dessutom jobbar jag i helgen och på måndag börjar en ny kurs, för nu börjar vi med "lärar"kurser, och har praktik i April någongång. Nästa helg ska jag och Amanda med kompis ha lan och jag ser så himla mycket fram emot det! :) Snabb uppdatering om what's up, men det är allt jag vill lägga tid på just nu. Nu vill jag bara ut i snön och njuta av vackra vädret! 

Behöver inga ord. <3

 

Nedräkning.

Om exakt en månad är det en speciell dag för mig- det är nämligen min födelsedag då! För mig är min födelsedag en otroligt viktig dag och något jag längtar efter året om. Jag har nämligen en stor familj och en ännu större släkt, vilket gör att man inte alltid får den uppmärksamheten man skulle vilja ha. Jag räknar att jag sammanlagt har sex syskon, fast alla är halvingar och styvisar. Dessutom har jag väldigt god kontakt med kusiner och sysslingar till mamma och pappa, men även mina egna, så det blir många att hålla reda på när man träffas! När jag konfirmerades, så var det 32 stycken av mina släktingar i kyrkan och då var det bara dem allra närmsta. Då var en fjärdedel av kyrkan full och för att alla barn skulle vara glada och nöjda skickades festisar runt.
Men det är standard när det är tillställningar i min familj. Det är alltid mycket liv och rörelse hemma hos oss och jag trivs med det! Min familj är en udda blandning av människor, men jag skulle inte vilja att en enda av dem ändrade sig. Jag älskar att alla tar plats, att alla bryr sig och att alla faktiskt vill umgås så mycket som vi gör, då vi ses minst en gång i månaden.
 
Men ibland är det skönt att få vara uppmärksamhetens mittpunkt och min födelsedag är min dag. Då vill jag vakna av tårta på sängen, av många gratulationer, väl genomtänkta presenter för mig och middag med människor som betyder mycket för mig. Jag vill inte behöva tänka på någon annan och jag vill inte att någon ska försumma mig. Jag vill vara glad och lycklig, vilket jag turligt nog varit på varenda av mina födelsedagar än så länge. Därför längtar jag ännu mer. För jag vet att det alltid blir en av dem bästa dagarna på året. 
 
 
 
 

Nyårsdagen.

Mitt nya år började inte så värst bra, så tänker inte ta upp det. Men idag på eftermiddagen gjorde jag något som jag tycker fruktansvärt mycket om; jag åkte hem till min pappa med familj, vilket innebär styvmamma Lotta och lillasystrarna Ronja och Emma. Jag och Emma satt och tittade på Ivanhoe, som för mig är tradition och drack lite te. Myste även med hundarna, vilket var så himla längesen och jag blev bara mer sugen på att skaffa hund. Aslan, som är min favorithund av familjens hundar har blivit så stor, men har inte förstått det riktigt själv, så han skulle upp i knät på pappa och lägga sig på mig och gosa. Han ser verkligen ut som en björn just nu, så hima fin.
 
Efter Ivanhoe åkte vi till max och åt hamburgare. Jag är inte allt för mycket för skräpmat som hamburgare och så oftast, utan då mer för bakverk och konstig mat vid konstiga tider, men max är verkligen nostalgi för mig. Varje gång vi åker upp till Dalarna äter vi nämligen på max och deras friscobröd är ju ba för najs! Jag skjutsades sedan hem av familjen med en liten omväg runt Vega och kolatorp och nu börjar jag känna att tröttheten börjar ta över. 
 
Mys med Aslan <3
RSS 2.0