21 år

 
Kära jag som sex-åring. Grattis i efterskott! Du och jag är nu 21 år och har varit med om en rad olika saker. För att du ska kunna rätta till saker som kommer i ditt liv tänkte jag ge dig lite rekommendationer.
Jag rekommenderar dig att inte klippa av ditt långa, fina, raka hår, för det är något du kommer ångra bittert när du är 21 år och har lockigt hår. Du ska heller inte bry dig om vad killarna i klassen säger, för du är jättesöt och du kommer vara omtyckt och älskad när du blir äldre. Dessutom kommer du ha världens finaste pojkvän som du kan pussa hur mycket du vill på.
Tjejerna som är dumma mot dig ska du inte bry dig om, du har lyckats bättre än de flesta av dem och du kommer alltid ha Sofia, som du vid det här laget precis blivit kompis med. Växla inte mellan henne och Hansson, du vet att du inte behöver vara med henne bara för att ni båda är utanför.
Du kommer älska att spela blockflöjt, som du inte ens börjat på än och när Cecilia frågar om du vill prova på, tveka aldrig! Det kommer leda till något så mycket större och till att du har en sak som du faktiskt känner dig riktigt bra på. Och sluta aldrig sjunga, för du är duktig! Du har ett gehör som din lärare kommer säga att han aldrig sett maken till och du kommer även sjunga mycket med din pojkvän, som kommer tycka att du borde satsa på musik, även om du själv inte vågar.
Och lyssna inte på din familj när dem skämtar med dig, gör precis var du vill. Börja på simhopp, för det är också något du kommer ångra och ditt självförtroende kommer vara så fruktansvärt dåligt tack vare alla kommentarer du fått igenom livet om att du är tjock och att du inte kan något kommer att få dig senare att vara otroligt uppmärksamhetstörstande, men du kommer samtidigt vara stark. Utåt sett Lill-Johanna, kommer du vara en självsäker människa som vet var dina värderingar står. Du kommer vilja resa mycket, fortfarande älska finska och du kommer tacka din bonusmorfar för att han väckte intresset för historia och där i religion, för när du är 21 år, kommer du plugga till lärare i det. 
Du kommer förlora vänner Lill-Johanna, dem flesta du känner nu kommer du inte ha kvar, men du kommer hitta så många andra fina personligheter som du kommer tycka så fruktansvärt mycket om.
Och försök att inte grubbla så mycket på livets mening och vad som finns bakom universum, för det kommer göra att du inte mår allt för bra över små saker. 
Sluta aldrig hoppas på kärlek och ge aldrig upp. Du är stark som få och du kommer vara nöjd med hur ditt liv ser ut om några år. Du har ingenting att oroa dig för.


Kommentarer
Emelie

Så vackert skrivet, Johanna. Så mycket själ, det verkligen lyser i hela texten. Jag kan inte undgå att le.

2013-02-08 @ 12:16:24
URL: http://sockerskrin.blogspot.se
Ronja

Blev typ helt tårögd här ju! <3

2013-02-14 @ 22:48:40
URL: http://iRonja.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0